Загальний збір, присяга і тренування в теробороні Києва – АрміяInform

… У цю суботу майже половина ранішніх пасажирів пасажирів однієї з кінцевих станцій метро києва – люди у військовій формі. Сьогодні для них райони столиці – не райони, а «бати» (батальйони), а форму вони вдягли не для розваги – 5 лютого відбувся загальний збір 112-ї бригади військ територіальної оборони (ТрО).

Нині територіальна оборона стала однією з головних тем новин, після того, як з 1-го січня запрацював Закон «Про основи національного спротиву» а Президент призначив командувачем військ ТрО генерала Галушкіна. Про увагу до цього говорив і склад журналістського пулу, що відвідав сьогоднішні збори: окрім відомих українських видань, на заходах та заняттях були представники ЗМІ Іспанії, Польщі, Албанії, інших країн. Тож, інтерв’ю у добровольця нерідко одночасно брали «Українська правда» разом з Військовим телебаченням та, наприклад, світовий медіа-лідер Аль-Джазіра.

Навчальні збори почалися із шикування, на яких представили нового командира київської бригади територіальної оборони, молодого та енергійного підполковника Олександра Павлія.

— До територіальної оборони прикута увага всього суспільства, — зазначив Олексаванд. – і ми виправдаємо сподівання наших громадян – україна отримає надійний територіальний захист уже найближчим часом.

Представники місцевої влади теж підкреслили готовність допомагати всім можливим руху нажіонального спротиву та Опротиву та опору.

– Тільки об’єднавши зусилля ЗСУ і місцевих адміністрацій, ми зможемо побудувати реальну територіальну оборону – сказав заступник директора департаменту муніципальної безпеки Київської держадміністрації полковник резерву Михайло Щербина. — І ми її будуємо! Ви проводите практичні заняття, готуєтеся до оборони, ми — всебічно вам допомагаєм.

a
читайте також:

Микола Калашник, голова Дарницької районної державної адміністрації, на території якої відбувалися збори, подякував присутнім за активну громадянську позицію.

READ  Reina Letizia: ¡Solo noté el 1% de toda esta porquería! | Entretenimiento

– увесь світ знає які ми розумні Ми повинні всім показати, які ми сильні!

Перед початком занять кілька тероборонівців та тероборонок склали Військову присягу, а потім, після всіх урочистостей, розпочалися напружені практичні заняття: з бойової, тактичної, медичної та інших видів підготовки.

Серед зірок нинішнього дня, безумовно, була 59-річна Румія Расимівна – колишня жителька Єнакієва, яку російські окупанти змусили залишити рідну домівку і яка сьогодні прийшла, аби навчитися давати відсіч ворогу.

— Я не хочу бути “зіркою”, — ледь стримувала сльози пані Румія. — Я просто люблю свою країну.

Насичений день перервавався лише на ситний обід, коли учасників зборів почастували смачним пловом, канапками і чаєм. За закінчилося навчання урочистим шикуванням, де новий командир бригади вручив почесні грамоти та подякував підлеглим за стараннність і самопожертву.

Foto Дмитра Юрченка

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *