Ruská bezpečnostná služba zadržala pri hraniciach s Ukrajinou troch novinárov: Čo tam robili?

Pohraničná stráž ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) zadržala vo štvrtok v pohraničí s Ukrajinou troch ruských novinárov. Informoval o tom spravodajský web Znak. com.

Podľa agentúry Interfax boli novinári zadržaní pre porušenie režimu v pohraničnom pásme. Iný zdroj pre Interfax uviedol, že trojica reportérov tam zhromažďovala informácie o údajnom presune ruskej vojenskej techniky.

K incidentu došlo v Rostovskej oblasti na juhu Ruska, ktorá na západe susedí s Ukrajinou. Novinárov po výsluchu a piatich hodinách zadržania prepustili na slobodu, pričom boli upozornení na «neprípustnosť práce v pohraničnom pásme bez špeciálnych preukazov».

Redakcia Znak.com, ktorej redaktor bol medzi zadržanými, vo svojej reakcii uviedla, že novinári v okolí obce Kujbyševo robili «len bežnú novinársku prácu». Redakcia tiež upozornila, že nikde v oblasti novinári nevideli tabule s upozornením, že vstupujú do vyhradenej zóny, kde je na pohyb a novinársku činnosť potrebné špeciálne povolenie.

Agentúra TASS bez spresnenia dodala, že medzi trojicou zadržaných a prepustených sú aj prispievatelia spravodajského webu Meduza.io, ktorý je v Rusku registrovaný ako tzv. zahraničný agente, pretože i prijímateľom finančnej podpory zo zahraničia.

a

READ  Sisi dice que se apega a la diplomacia GERD; dice que nadie comprometerá la cuota de agua de Egipto - Política - Egipto

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *