Uviazol contra hlbokej studni. Marockí záchranári už štvrtý deň bojujú o život chlapca

5 de febrero de 2022 a las 22:20 I Actualizado a las 22:27

Záchranárom sa podarilo k chlapcovi dostať v sobotu večer.

IGHRAN. Marruecos kráľovský palác v sobotu večer oznámil smrť päťročného chlapca, ktorý bol štyri dni uväznený v 32 metrov hlbokej studni.

Podľa agentúry AFP sa to uvádza v oficiálnom vyhlásení paláca, podľa ktorého kráľ Muhammad VI. vyjadril chlapcovým rodičom sústrasť.

Chlapca menom Raján dostali záchranári na povrch v sobotu večer po zdĺhavej operácii, ktorá pútala pozornosť celého sveta, dodala agentúra AFP.

Predtým, v sobotu popoludní, sa záchranárom podarilo dostať sa do vykopanej chodby dúfajúc, že ​​​​Rajána nájdu živého. Z chodby ho vyniesli večer za jasotu prítomných ľudí.

Chlapcov zdravotný stav nebol bezprostredne známy, ale okamžite ho – spolu s rodičmi – previezli vrtuľníkom do nemocnice.

Raján spadol do úzkej prázdnej šachty v dedine Ighrán v hornatej oblasti provincie Šafšávin ešte v utorok večer.

Okolnosti, ako sa to stalo, nie sú zatiaľ objasnené.

a

cámaraktorú záchranári predtým do šachty spustili, zachytila ​​​​chlapca zozadu, ako leží na boku, avšak nebolo možné s určitosťou povedať, či je nažive, uviedol šéf záchranárskej Akcie.

Chlapcovi sa tiež pokúsili dodať zásoby kyslíka, vody a jedla, avšak nebolo isté, či ich zachytil.

Keďže šachta mala priemer len 45 centimetrov a jej rozširovanie by bolo príliš riskantné, pristúpili záchranári k vykopaniu širokej paralelnej šachty vo svahu, aby sa k chlapcovi dostali zboku.

Záchranné tímy vykopali najprv pomocou buldozérov zeminu až do hĺbky, kde bol chlapec uväznený a následne začali manuálne smerom k nemu kopať horizontálny tunel. Ich práce komplikoval skalnato-piesčitý terén, v ktorom hrozia zosuvy pôdy.

READ  Rusia culpa al ataque con drones ucranianos como la causa del incendio en un importante depósito de combustible en Crimea

Na mieste čakali zdravotníci, aby chlapca po vytiahnutí vyšetrili a poskytli mu prvú pomoc. Pripravený bol i vrtuľník so zdravotníckym vybavením, ktorý ho mal previezť do najbližšej nemocnice.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *